Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today


У СЛАВУ ВЕЛИКОГ ГРАДИТЕЉА СВЕМИРА, У ИМЕ УНИВЕРЗАЛНОГ СЛОБОДНОГ ЗИДАРСТВА, СЛОБОДА - ЈЕДНАКОСТ - БРАТСТВО


Потстакнути потребом истицања значаја и интернационализације просторног локалитета који у историји није био само раскрсница путева већ тачка сусрета континената, светова, вера, идеја,  народа и историје, име Ложе КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ је узето као име највећег рођеног на овом простору, а који је својим активностима свесно или несвесно развијао хумане идеје развоја цивилизације.

Константин је рођен 27. фебруара 271. или 273. године, у данашњем Нишу. За живота направио је ред из хаоса, ујединио и ојачао римско царство и владао до смрти, 32 године.

Слобода у прослављању једнога Бога је суштински изграђена толеранција којом је променио и утицао на историју света. Он сам био је обожавалац Бога Митре, Аполона и непобедивог Сунца као свог пратиоца али је на самрти, крштењем, примио хришћансво. Иако бескурпулозан као владар, био је добротвор и ктитор правоверне хришћанске цркве. Након смрти је канонизован. Православна црква га слави као свеца и равноапостолског цара.

Назвати Ложу по имену једног од историјских владара чији су акти још за живота буквално одредили даљу историју не само хришћанске Европе  него и нама данас знане цивилизације, велика је обавеза, али и опасност да не постанемо антипод вредностима које су се изродиле из дела Флавија Валерија Константина. Браћа Ложе "Константин Велики" препознала су такав ниво толеранције као своје обавезе у ширењу мудрости, снаге и лепоте у корист човечанства, слободе, једнакости и братства.

Уз захвалност Мајци Ложи СЛОБОДА.

Napomena: e-mail adresa Lože Konstantin Veliki je:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.