Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

Na svom redovnom zasedanju 27. Septembra 2012-e godine Savezno Veće Velike Nacionalne Lože Srbije odobrilo je formiranje venčića na orijentu Kragujevac pod imenom „Knez Mihailo“. Inicijativa je potekla od lože "Nemanja" iz Niša. Okosnica nove lože biće slobodni zidari iz Kragujevca, Kruševca, Jagodine, Čačka i Ćuprije koji već nekoliko godina aktivno učestvuju u radu "Nemanje". Venčiću "Knez Mihailo" pridružiće se i braća iz Kraljeva, Užica i drugih gradova iz ovog dela Srbije koiji su do sada morali da putuju u Beograd i tamo učestvuju u radu loža. Poseban kvalitet koji će krasiti ovu buduću ložu je njen regionalni karakter. Nišlije sa žaljenjem gledaju na predstojeći odlazak nekolicine veoma posvećenih i predanih slobodnih  zidara iz "Nemanje", čije ste tekstove imali prilike da pročitate u "Sirijusu". Međutim, formiranje venčića u Kragujevcu je normalan i logičan  događaj od kojeg će na kraju velike koristi imati cela slobodnozidarska zajednica.

Knez Mihailo je rođen u Kragujevcu 16. Septembra 1823, a slobodno zidarstvo je za vreme njegove vladavine imalo sjajan period razvoja i prosperiteta. Nadamo se da će slobodni zidari lože sa imenom ovog velikog srpskog vladara biti dostojni njegovog imena i da će kao i on raditi za dobrobit društva.