Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

Tokom Svečane Godišnje Skupštine GLdF održane 19. juna 2015 godine u Parizu, preko 800 delegata iz svih krajeva Francuske, jednoglasno je izglasalo ratifikaciju ugovora o međusobnom prijateljstvu i saradnji (Eng: "Treaty of Amity") između GLdF i VNLS. To isto su pre toga uradili predstavnici loža iz Srbije na Svečanoj Godišnjoj Skupštini VNLS, održanoj 30. maja 2015 godine u Šapcu. Tako je ratifikovan dokument koji su pre toga potpisali Veliki Majstori: Marc Henry i  Dragoslav Pavlović, a koji se u skladu sa terminologijom Škotskog Reda naziva "dekret" o principima i saglasnosti.

Iako međusobno priznanje ove dve obedijencije datira iz prethodnih godina i već postoji sličan dokument potpisan 1998 godine, iz najmanje dva praktična razloga ukazala se potreba da se ovih dana iznova potpiše jedan ovakav dekret. Prvi razlog je promena u imenu VNLS, koja je od VNL Jugoslavije, VNL SiCG, na kraju stigla do imena VNLS. Drugi razlog je taj što je postalo jako važno da u samom dekretu budu eksplicitno navedeni uslovi regularnosti, koje poštuju i oko kojih su se usaglasile obe obedijencije, i koji postaju veoma aktuelni sa stanovišta međunarodnog priznanja između "mainstream"  obedijencija.

Dekret je potpisan na dva jezika, pa vam u nastavku pružamo izvanrednu mogućnost da se upoznate sa sadržajem ovog veoma važnog dokumenta u obe varijante.

 

  Drevni i Prihvaćeni Škotski Dekret.pdf

 

 

 

 

 

 

  Traite Ecossais Ancien et Accepte.pdf