Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

 

Nova svetlost na istoku Srbije

U Nedelju 01.11.2009 godine ritualno je uneta svetlost u ložu "Timakum" na orjentu Istočna Srbija. Tokom ritualnog rada koji se odigrao u hramu u blizini Knjaževca svečano je otpočela sa radom još jedna slobodnozidarska radionica pod zaštitom VNLS. Do sada je ovo bio samo venčić koji je radio pod okriljem lože "Nemanja" iz Niša, a od 01.11.2009 "Timakum" je samostalna i potpuna loža. Slobodni zidari koji čine "Timakum" do sada su radili u ložama u Nišu i Beogradu. Ovaj radosni događaj je dočekan sa velikim optimizmom jer je to prva slobodnozidarska radionica u ovom delu Srbije. Ambicije braće iz lože "Timakum" su velike i nameravaju da vredno i predano rade, kako na sebi tako i na daljem jačanju bratskog lanca.

Ritualni rad je započeo Veliki Majstor VNLS brat Dragoslav Pavlović otvaranjem rada Velike Lože, a ritual je završen zatvaranjem rada u loži "Timakum", što je udarcem čekića označio njen prvi starešina brat J.I. U ritualnom radu unošenja svetla učestvovalo je preko 50-oro braće iz cele Srbije. Među njima su bili Suvereni Grand Komander "Vrhovnog Saveta Srbije" brat Dragan Đurić, prethodni Veliki Majstor VNLS brat Dragan Martinović, zamenik Velikog Majstora brat B.M., starešina lože savršenstva "Sjaj Srbije" brat M.K., Starešina lože "Mudrost" brat M.K., starešina lože "Đorđe Vajfert" brat B.S., starešina lože "Pobratim" brat B.Đ. starešina lože "Nemanja" brat Z.S., starešina lože "Sloboda" i mnogi drugi ugledni slobodni zidari kako iz redova VNLS, tako i iz drugih obedijencija. Nakon ritualnog rada svi akteri ovog svečanog događaja su se preselili i druženje nastavili u etno-kući u blizini Knjaževca.