Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

 

U Subotu 12.06.2010 godine u Hramu "Posejdon" u Beogradu, održana je redovna godišnja skupština VNLS. Domaćin ove svečanosti ovoga puta je bila loža "Mudrost" iz Beograda. Najpre je rad na 1. stepenu Škotskog Obreda Drevnog i Prihvaćenog otvorio starešina lože "Mudrost" brat M.K., a nakon toga je čekić predao Velikom Majstoru VNLS Dragoslavu Pavloviću koji je nastavio vođenje Skupštine.

Pored usvajanja redovnih godišnjih izveštaja o radu organa VNLS, tokom rada Skupštine donete su i neke važne odluke, kao što su odluka o afilaciji lože "Sloboda" iz Beograda i njeno vraćanje pod okrilje VNLS, početak rada dve nove lože u Nišu: "Konstantin Veliki" i "Slobodan Jovanović", verifikovane su personalne izmene u sastavu Saveznog Veća i ratifikovani Ugovori o prijateljskim odnosima sa Velikim Ložama iz Španije, Rusije i Libana.

Mnogobrojni gosti iz zemlje i inostranstva uveličali su svečani karakter Skupštine. Među gostima bili su prisutni predstavnici sledećih velikih loža: "La Grande Loge de France", "Grand National Lodge of Romania", "Gran Logia Confederada de Espana", "The United Grand Lodge of Russia" i "Grand Lodge of Bulgaria". Pored toplih reči o međusobnom poštovanju i prijateljstvu gosti su Velikom Majstoru predali prigodne poklone među kojima se lepotom ističe Faberžeovo jaje, poklon delegacije Ujedinjene Velike Lože Rusje koja je došla iz San Petersburga. Svakom gostu ponaosob Veliki Majstor VNLS poklonio je medalju VNLS kao uspomenu na gostovanje u Beogradu. Po završetku rada učesnici skupštine su se preselili na jedan od splavova ispod Brankovog mosta i nastavili druženje.

Na prvoj slici je Veliki Majstor Velike Lože Bugarske, Savino Batanov koji Velikom Majstoru VNLS predaje važna dokumenta iz perioda pre II Svetskog Rata, koja su čuvana u arhivi Velike Lože Bugarske i koja govore o prijateljskim odnosima masona ove dve zemlje iz tog perioda. Na drugoj slici je trenutak kada Veliki Majstor VNLS poklanja Velikom Majstoru Velike Nacionalne Lože Rumunije, Tudorei Nitulescu-u, medalju VNLS.