Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! WebSite BIGtheme.NET In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today

Tokom vikenda 2-3 april 2011 godine došlo je do bratimljenja dve lože, jedne iz Srbije i jedne iz Rumunije. U Temišvaru (Timisoara) potpisana je povelja o bratimljenju Loža "Nemanja" iz Niša i lože "Torontal" iz Temišvara. Delegacija lože "Nemanja" koju su sačinjavali starešina lože i još šestorica braće u subotu pre podne stigla je na granicu Srbije s Rumunijim. Tu ih je nudeći im pogaču i so, sačekala delegacija braće iz Rumunije. Zajedno su se odvezli od hrama u Temišvaru gde je održan ritualni rad na prvom stepenu. Pročitana je prigodna instrukcija o poznatim Srbima koji su živeli i radili u Temišvaru, svečano je potpisana povelja o bratimljenju, međusobno su razmenjeni pokloni i održani prigodni govori. Nakon ritualnog rada i zajedničkog ručka, domaćini su goste poveli u laganu šetnju i pokazali im neke od znamenitosti Temišvara. Između ostalog pokazali su im mnoge masonske simbole koji krase fasade poznatih zgrada u samom centru grada. Nakon zajedničke večere gosti su imali prilike da osete i draži noćnog života koji je u Subotu uveče na raspolaganju zainteresovanima. U Nedelju je održan neobavezni sastanak i napravljen dogovor o budućoj saradnji i sledećem susretu koji se planira ovaj put u Nišu. Nakon toga gosti su krenuli kući a domaćini su ih i na povratku ispratili do granice.
Bratimljenje loža "Nemanja" i "Torontal" iskoristili su i Veliki Majstori Velike Nacionalne Lože Rumunije i Velike Nacinalne Lože Srbije za međusobni susret i druženje. Veliki Majstori Tudorel Nitulescu i Dragoslav Pavlović u pratnji Velikih Kancelara prisustvovali su svečanosti bratimljenja i učvrstili prijateljstvo koje ih vezuje već godinama. Pored predstavnika Velikih Loža bratimljenju su prisustvovali i predstavnik Vrhovnog Saveta Rumunije i gosti iz nekoliko drugih loža iz Rumunije.
Na fotografijama su prikazani najpre susret na graničnom prelazu, pogača sa masonskim simbolima i prijem u sali za VIP goste na samom graničnom prelazu. Zatim tu je deo atmosfere s ritualnog rada, potpisivanje povelje o bratimljenju i razmena poklona između Velikih Majstora. Na kraju su prikazani pokloni koji su razmenjeni između starešina dve lože i tekst povelje o bratimljenju.

. .

. .

. .